Opleiding de kracht van het tekenen, introductiedag

Wil je weten wat je aan een tekening kunt zien en hoe je daarmee aan het werk kunt, dan is de Opleiding de kracht van het tekenen iets voor jou.

De introductiedag is op  8 oktober en op 26 november 2018.

“Je hoeft niet goed te kunnen tekenen”

“Meestal draait het bij tekenen om de techniek en dat is jammer. Belangrijker is dat je graag creatief bezig bent en anderen wilt helpen meer inzicht te krijgen in zichzelf.” Aldus Nicolette van der Smagt, een grote voorstander van de tekening als communicatiemiddel.

Tijdens de Opleiding de kracht van het tekenen die ze geeft, leer je reflecteren op eigen en andermans werk en er is veel aandacht voor didactiek, tekenmethodiek en het leren lezen van de tekentaal. “Je ontwikkelt en verbreedt je expressievermogen”, zegt Nicolette. “Je legt met de tekeningen de verbinding tussen je binnenwereld en de buitenwereld.”

Begeleiders, therapeuten en leerkrachten

De opleiding is niet alleen ideaal voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen. Het is een aanvullende beroepsopleiding en zeer geschikt voor begeleiders, therapeuten en leerkrachten. Zij leren hoe ze op een vakkundige wijze met kinderen en volwassenen kunnen tekenen.

Wat we gaan doen:

Tijdens de introductiedag krijg je een goed inzicht in de Opleiding. Je zult je andere aspirant-deelnemers ontmoeten en informatie met hen uitwisselen.

Over het helend tekenen en de structuur van de Opleiding leer je tijdens de korte inleiding.
Je zult vooral bezig zijn met tekenoefeningen die representatief zijn voor de Opleiding. We zullen tekeningen lezen en bespreken.
Er is lesmateriaal aanwezig, wat je kan inkijken en een aantal werkstukken die je zult gaan maken tijdens de opleiding.
Het is ook een middag om uit te wisselen, je vragen te stellen, andere cursisten te ontmoeten..

  • De introductiedag is op 8 oktober of op 26 november 2018 van 13 tot 17 uur.
  • Kosten: 25 euro.
  • De opleiding start op 7 januari op maandag in 2019 in Groningen.
  • nicolette@alsdezon.nl,
  • tel 0597-332674