Opleiding de kracht van het tekenen, introductiedag

Wil je weten wat je aan een tekening kunt zien en hoe je daarmee aan het werk kunt, dan is de Opleiding de kracht van het tekenen iets voor jou.

“Je hoeft niet goed te kunnen tekenen”.

“Meestal draait het bij tekenen om de techniek en dat is jammer. Belangrijker is dat je graag creatief bezig bent en anderen wilt helpen meer inzicht te krijgen in zichzelf” aldus Nicolette van der Smagt, een grote voorstander van de tekening als communicatiemiddel.

Tijdens de Opleiding de kracht van het tekenen die ze geeft, leer je reflecteren op eigen en andermans werk en er is veel aandacht voor didactiek, tekenmethodiek en het leren lezen van de tekentaal. “Je ontwikkelt en verbreedt je expressievermogen”, zegt Nicolette. “Je legt met de tekeningen de verbinding tussen je binnenwereld en de buitenwereld.”

Begeleiders, therapeuten en leerkrachten

De opleiding is niet alleen ideaal voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen. Het is een aanvullende beroepsopleiding en zeer geschikt voor begeleiders, therapeuten en leerkrachten. Zij leren hoe ze op een vakkundige wijze met kinderen en volwassenen kunnen tekenen.

Voor meer informatie

  • Introductiedag: 1 oktober van 13 tot 17 uur.  Zo krijg je een goede indruk voor je met de opleiding begint.
  • Kan je 1 oktober niet, maak dan een afspraak, via zoom of in het echt.
  • De opleiding start begin januari 2022.
  • Info via nicolette@alsdezon.nl
  • tel 0627181172.