wie zijn wij

Mijn naam is Nicolette van der Smagt (1959).

Ik studeerde tropische bodemkunde en landschapsinrichting. Geboeid door wat er onzichtbaar onder de grond zit maar waarvan je wel sporen kan zien in de plantengroei en bovengrondse landschapselementen.

Een ernstig auto-ongeluk toen ik 32 was maakte dat ik een pas op de plaats deed.  Ik verloor mijn ongeboren kind en een stuk mobiliteit. Ik maakte een langdurig rouwproces door. De stap naar: het begeleiden van mensen was niet eens zo groot.

In mijn begeleiding richt ik me op het hervinden van je authenticiteit zodat je weer je eigen keuzes kunt maken. Wie ben ik? Hoe wil ik vorm geven aan mijn leven? En hoe ga ik om met de ruis die maakt dat ik er niet toe kom te doen wat ik te doen heb.

Ik doe dit vanuit de transpersoonlijke therapie, waarbij ik vooral gebruik maak van sprookjes, tekenen en lichaamswerk.

Opleidingen die ik gevolgd heb: Werken met sprookjes, Ruimte voor de dood, ruimte voor het leven, Spiritueel kunstzinnig tekenen en Genezend tekenen voor kinderen

Ik noem mezelf levensloopbegeleider en begeleid mensen die tijdelijk het spoor bijster zijn. Dit kan door een trauma, een verkeersongeval, een ernstige ziekte maar ook door verlies van een kind, een geliefde, werk, woonplek.

Ik begeleid alle kinderen die moeite hebben zich in het gewone leven staande te houden. Waaronder kinderen met een label: ADHD, PDDNOS, Asperger, nieuwe tijdskinderen. Weer te stralen.

Ik begeleid ouderen en nodig ze uit hun verhalen te vertellen en te tekenen.

In 2005 opende ik ‘als de zon’, centrum om je zonnekracht te voelen en te ontwikkelen.

Karka Speelman heb ik leren kennen toen ze me masseerde tijdens mijn zwangerschap. Een heerlijke liefdevolle ontspannende massage. Ze nam me ook mee naar het bronnenbad in Nieuweschans alwaar ze Aqua balancing met me deed. Daar laat ik me nog steeds mee verwennen af en toe.

Karka masseert bij als de zon en geeft massagecursussen. In 2009 is ze begonnen met het geven van yoga.

Opleidingen en ervaring: Academie voor natuurgeneeswijzen, een 4jarige hbo opleiding, afgestudeerd in massage vormen, aura chakra healing, reflex zone therapieën, en astrologie. Ook opleidingen gevolgd in shiatsu massage, tibetan healing, aqua wellness, opleiding ontspannen bewegen en prana healing, yoga en Pilates. Aan de voeten van verschillende meesters  heeft zij Zijns ervaringen opgedaan,en natuurlijk veel geleerd en afgeleerd van en door  het leven zelf, 4 kinderen op de wereld gebracht, 15 jaar samen gewoond en weer gescheiden ….