Individuele begeleiding

De oorzaak

Dat je niet meer straalt als de zon heeft z’n oorzaak meestal in je vroege jeugd.

Als klein kind heb je je  moeten aanpassen aan de mensen die belangrijk voor je waren en wiens liefde je niet wilde en kon verliezen zoals je ouders. Elke keer aanpassen gaf een schil die je kern afsloot. Zo ben je geworden tot wat je nu bent: aangepast aan je omgeving.

Deze aanpassing was belangrijk. Op een gegeven moment in je leven wil je dat niet meer. Je wilt jezelf worden, stralen.

 

De begeleiding

Mijn begeleiding is erop gericht je bewust te worden van je problemen en met name van de achterliggende oorzaken. Als je je daar bewust van bent  kun je je eigen keuzes gaan maken en je leven inrichten zoals jij dat wilt. Je past je niet meer aan aan de normen en opvattingen van anderen.

Hoe kom je er nu achter wat eigenlijk je probleem is. Ik begeleid je om je daarvan bewust te worden. Hierbij kan ik de volgende methoden toepassen:

  • gesprekstechnieken, om je probleem te benoemen
  • lichaamswerk, om weer stevig op de grond te staan en te voelen
  • tekentherapie, je stelt je open voor wat er in jou leeft en laat dat zien op je papier

Door de situatie uit het verleden opnieuw te beleven en de pijn te voelen, kun je deze pijn alsnog verwerken. Hierdoor verdwijnt de lading van je huidige problemen. Ze staan steeds minder op je voorgrond. Ik begeleid je door je bewust te maken van je gedrag. Ik laat je ervaren wat echt is, en wat aangepast en daarmee onecht gedrag is.

Een belangrijke voorwaarde voor mijn begeleiding is vertrouwen. Pas als jij en ik samen zijn, zul je je durven openen en je pijn en verdriet toelaten.