Individuele begeleiding

Tekentherapie

Zoek je individuele begeleiding via Tekentherapie dan beginnen we met een gesprek. Jij komt met een vraag, een probleem, iets waar je niet uit komt.

Dit kan van alles zijn: niet lekker in je vel zitten, depressie, slapeloosheid, boosheid, lichamelijk klachten, problemen met je partner of buurman…

Aan de hand van je verhaal geef ik je een tekenopdracht. Wees niet bang, daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen. Vaak is een eerste opdracht energetisch, het hoeft niets te worden, je mag uitleven. 

Na het tekenen onderzoeken we samen het onstane beeld.  Op die manier kan je er afstand van nemen en het probleem objectiever bekijken. Door aan/over het beeld vragen te stellen en de tekening samen te lezen, ontstaan nieuwe perspectieven voor een oplossing van de hulpvraag. Zo kan verwerking op gang komen.

Je krijgt nieuwe inzichten, je zelfhelende vermogen wordt aangesproken en versterkt. Uiteindelijk zul je zien dat bepaalde problemen steeds minder op je voorgrond staan.

Waarom tekenen

Er ligt van alles in elk van ons opgeslagen waar je geen verbinding mee hebt. Dat is onbewuste informatie. Als je tekent of schildert laat je deze informatie zien, zodat je er contact mee kunt maken. Het onderliggende probleem wordt zo zichtbaar, benoembaar en voelbaar gemaakt. Je wordt je er bewust van.  Als je je daar bewust van bent  kun je je eigen keuzes gaan maken en je leven inrichten zoals jij dat wilt. Je past je niet meer aan aan de normen en opvattingen van anderen.

Naast creatieve werkvormen gebruik ik:

  • gesprekstechnieken, om je probleem te benoemen
  • lichaamswerk, om weer stevig op de grond te staan en te voelen
  • dromen en sprookjes