Kinderatelier

Teken je mee? Voor kinderen

We gaan op grote vellen heerlijk bewegen en plezier maken. Soms ook samen even praten op papier zonder woorden. Of spiegelen. Heel veel rotzooi zichtbaar maken en dit rangschikken tot iets nieuws. Lekker krassend boos zijn, butsen en boksen. Dat ziet er prachtig uit, vooral als je er weer overheen schildert met transparante verf!

Je leert schilderen en daarin weer een verhaal tekenen, collages maken. Je werkt aan thema’tain’tdie je zelf mag inbrengen en leert ook makkelijke technieken om uit te drukken wat je bedoelt.

Misschien wil je cartoons leren tekenen of perspectief, zodat het net echt lijkt! Soms ga je een stukje film tekenen over wat je hebt meegemaakt. Of hele mooie mandala’tain’ten geometrische vormen ontwerpen.

Mag je van je ouders eens komen tekenen? Alleen of samen met je vriend(in) in een groepje?

We tekenen op dinsdag van 15.45 tot 17.15 uur.

Kosten: slechts € 30 voor 4 keer.

Hoe teken je met kinderen

De meeste kinderen tekenen graag. Ze vinden het fijn zich terug te trekken en zich met kleur te uiten. Kindertekeningen zijn plattegronden van hun wereld. Het is inspirerend om de tekentaal van kinderen te leren begrijpen, om hun belevingswereld gewaar te worden.

Tijdens de cursus: “hoe teken je met kinderen”, maak je kennis met deze verschillende aspecten. Dit doe je door zelf allerlei tekenopdrachten uit te voeren en vervolgens te bespreken. De oefeningen zijn bestemd voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën.

De cursus is bedoeld voor mensen met kinderen te maken hebben zoals ouders, oma’s, leerkrachten en die het fijn vinden kinderen iets aan te bieden naast computer en t.v.

Heb je interesse: stuur een mailtje: nicolette (at) alsdezon.nl.